Vegan Karnıyarık |
Et yemeyenler için mükkemmel Türk mutfağı lezzetlerinden karnıyarığı
geri kazandıran bir tarif! Olmaz demeyin, oldu! Hem de etlisini
aratmıyor. Hem hafif, hem lezetli bu tarifi denemek için
sabırsızlanıyorsanız, sizi tarifle baş başa bırakıyor, afiyetler
diliyoruz.
Malzemeler
- 180 gramsert tofu
- 4 adet büyük boydomates
- 200 gramdomates salçası
- 2 adet büyük boyyeşil biber
- 1 tutamkimyon
- 1 tutamkarabiber
- 1 tutampul biber (isteğe göre)
- 1 tutamkıyılmış kuru arnavut biberi
- 1 tutamtuz
- 1 su bardağızeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)
- 1 tutamkekik
- 2 adet büyük dişsarımsak
- 4 adetdefne yaprağı
- 6 adet orta boypatlıcan
Püf Noktası
Patlıcanları fırına vermeden önce çatalla delikler açın. Böylece daha yumuşak olacaktır.
Harci tasmayacak sekilde patlicanlara doldurun.
Pişirme Önerisi
Patlıcanları ilk fırınladığınızda, koz halinden bir tık az pişmiş olacak.
Yeşil biberler buruşup, kokusunu saldıysa yemeğiniz hazır demektir.
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuklarını yol yol olacak şekilde soyun. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde zeytinyağı gezdirin ve 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar yumuşatın.
- Sırasıyla soğanları, sarımsakları ve domatesleri rondodan geçirin ve yağda kavurun. Büyük bir teflon tavada güzelce kavurun. Ardından kekik, karabiber, tuz, pul biber, kimyon, arnavut biberini ekleyin. Baharatlar kokusunu salınca 100 gr salçayı da ekleyip kısık ateşte pişirin.
- 180 gr aromasız tofuyu rondodan geçirin ve kıyma kıvamına getirin. Ardından teflondaki karışımın içine ekleyin, güzelce kavurun. Baharatlar kokusunu kaybederse yarımşar tutam daha ekleyin.
- Fırınlanmış patlıcanlarınızı çıkartın, közlenmiş kıvamdan biraz daha sert hale gelmişlerse hazır demektir. Patlıcanları bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortasına harç eklenecek şekilde açın. Harcı patlıcaların içine doldurun.
- Yeşil biberleri uzunlamasına kesin. Harçla doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştirin. Geriye kalan 100 gr salça, zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerinden gezdirin. Bu aşamada kokusunu vermesi için tepsiye defne yaprağı yerleştirin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder