- 750 gr bersani ya da basmati pirinç
- 1,5 kg hamsi
- 3 bardak su(pirincin üstünü kaplayacak kadar)
- 2 adet soğan
- 125 gr tereyağ
- 3 tutam kuru nane
- ½ demet dereotu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 tutam yeni bahar
- 2 avuc kuş üzümü
- 2 avuc dolmalık fıstık
Hazırlanış
* Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları
kesilmiş hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa
gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız
önemlidir
*Pirinçlerinizi ıslayın ve durulayın
* Kuşüzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin
* Bir tencerede fare diş ince kıydığınız soğanlari tereyağında
sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin
* Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun
*Nane ve kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 3 bardak
suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin
*Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, yeni bahar,
tuz ,karabiber ve kıyılmış dereotunu da ekleyip 1 kere karıştırın.
* Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın.
* Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın
* Kalan 1 bardak suyu da uzerine gezdirin ve daha onceden 160 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika kadar pisirin
* Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder