Bafra Pidesi |
Malzemeler
hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 paket yaş maya (42g)
- su
- tuz
- 500gr kıyma
- 2 kuru soğan
- karabiber, tuz
- 100gr tereyağı
Hazırlanış;
Hamuru için unu karıştırma kabına alalım ve ortasına mayayı tuzu
koyalım üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek mayayı da elimizle
eriterek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Limon
büyüklüğünde bezelere bölelim ve mayalanması için bekletelim.
Kıymalı harcı için, tavamıza kıymayı ve tereyağının yarısını koyup
iyice kavuralım. Sonra küçük doğramış soğanları da ilave edip biraz daha
pişirelim. En son baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Şimdi ilk
bezelediğimiz hamurdan başlayarak bezeyi fırın tepsisi uzunluğunda ve
dört parmak eninde açalım. Ortasına uzunlamasına kıymalı harçtan katıp
karşılıklı iki tarafını da birleştirelim. Pideleri yanyana fırın
tepsisine dizip (pidelerin altları hafif unlu olacak) 200 dereceli
fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine kalan
tereyağından sürelim. Biraz yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder