Vegan Burger |
Vegan beslenme tipine özgü, lezzetten ödün verilmemiş, ağız sulandıran, sağlıklı hamburgerler hazırlamak çok da zor değil.
Hamburger köftesine asıl lezzetini veren baharatlar sayesinde gerçek köfteye siz de güle güle diyebilirsiniz.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetbüyük boy kuru soğan
- 4 dişsarımsak
- 2 adethavuç
- 1 adetkabak
- 1,5 su bardağıkonserve meksika fasulyesi
- 1,5 yemek kaşığıkimyon
- 1,5 yemek kaşığıkişniş
- 3 yemek kaşığıyer fıstığı ezmesi
- 1/2 çay bardağıay çekirdeği içi
- 1/4 demettaze kişniş
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 8 adethamburger ekmeği
- 2 adetdomates
- 1 adetküçük boy kıvırcık marul
Servisi için:
Püf Noktası
Hazırladığınız
harcı buzdolabında 15 dakika kadar bekletirseniz köftelere kalıp ya da
su ile ıslattığınız elinizde kolaylıkla şekil verebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Hamburger
ekmeklerini fırında ya da temiz bir tavada ısıttıktan sonra
kullanabilirsiniz.Meksika fasulyesi yerine haşlanmış kuru fasulye tercih
edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kuru soğanı arzuya göre piyazlık ya da küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Taze kişnişi incecik kıyın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Doğradığınız soğanları renk alana kadar soteleyin. Rendelenmiş sarımsak ve sebzeleri de ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.
- Ocaktan aldığınız harcı ılınması için bir kenarda bekletin. Vegan burgerin kıvam almasını sağlayacak konserve Meksika fasulyesini suyunu süzdükten sonra çok fazla ezmeden püre haline getirin.
- Ilınan sote sebzeleri ve iri taneli fasulye püresini karıştırma kabına alın. İnce kıyılmış taze kişniş, ay çekirdeği içi, kimyon, kişniş, yer fıstığı ezmesi, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın.
- Yuvarlak çelik kalıplar kullanarak mide dostu hamburger köftesi harcına, bir yağlı kağıt üzerinde şekil verin. Kızgın tavada arkalı, önlü renk alana kadar kızartın.
- Domatesleri halka halka dilimleyin. Kıvırcık marul yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Orta kısımlarını açtığınız hamburger ekmeklerinin tabanına marul yapraklarını yerleştirin. Domates dilimlerini ekleyin.
- Minik burger ekmeklerini kapatacak kadar büyük ve kalın bir şekilde hazırladığınız vegan köfteleri de ekledikten sonra ekmekleri kapatın. Bekletmeden servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Karabuğday
unu ya da kepek unundan evde hazırladığınız hamburger ekmeklerini
kullanarak tarifin lif ve posa miktarını dahada
arttırabilirsiniz.Hamburger ekmeklerinin her iki tarafına da arzuya göre
hazırladığınız domates sosu ya da fıstık ezmesi sürebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder