Makaron Kek |
Tadı marketlerde hazır satılanlardan farksız.
Üstelik el emeğinin lezzetiyle daha da bir güzelleşiyor. Farklı bir kek
alternatifi arayanlara şiddetle önerimizdir. Özellikle çocukların
bayılarak yiyeceği bu tarif hemen denenmeli! Şimdiden ellerinize sağlık
diyor tarifimizle baş başa bırakıyoruz sizleri. Hadi sıkma torbaları,
kek malzemeleri hazır olsun. Şahane bir tarif yapmaya geliyoruz!
Malzemeler
- 1 adetYumurta
- 1 su bardağıToz şeker
- 1 su bardağıSüt
- 5 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
- 1 yemek kaşığıLimon suyu
- 3 yemek kaşığıKakao
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketVanilya
- 3 su bardağıUn
- 1 paketToz krem şanti
- 1 paketSıvı krema
Kreması için:
Püf Noktası
Kekin
arasına hazırlayacağınız krema için evde kendiniz muhallebi yapıp
kremayla çırpabilirsiniz. Krem şantinizi soğuk süt ya da soğuk sıvı
kremayla çırpabilirsiniz. Kekinizi fırında çok pişirmemeye de özen
gösterin.
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı güzelce çırpın. Kremamsı bir kıvam almanını sağlayın.
- Ardından sütü ilave ederek birkaç dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ilave edin ve güzelce çırpın.
- Kurabiye hamuru ve kek hamuru arasında kalacak bir kıvamda hamur elde edin. Sıkma torbasına aktarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine orta büyüklükte yuvarlaklar olacak şekilde sıkın.
- Ardından 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuk krema ve toz krem şantiyi güzelce çırparak kremasını hazır edin. Kremayı da sıkma torbasının içine aktarın. Bir kekin üzerine kremada sıkın. Diğer kekle üzerini kapatın. Bu işlemi tüm keklere yapın. Makaron kekiniz hazır! Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder