Patates Sufle Malzemeleri
4 kişilik / hazırlanış süresi 20 dk / pişirme süresi 25 dk
Üzeri için Malzemeler
4 kişilik / hazırlanış süresi 20 dk / pişirme süresi 25 dk
- 500 gr. patates
- 1 kahve fincanı süt
- 3 adet yumurta
- ½ demet taze nane
- 200 gr. kaşar peyniri ( rende )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için Malzemeler
- 1 yemek kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
Hazırlanış
Patateslerin kabuğunu soyun ve küçük doğrayın.
Patatesleri bir tencereye alın ve bol suda haşlayıp, süzün.
Patatesler iyice yumuşayınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı, ince
kıyılmış taze nane, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip
lezzetlendirin.
Ayrı bir kapta yumurtalar ve sütü iyice çırpın.
Patatesli karışıma sütlü karışımı yavaşça yedirin.
Sufle kaplarını yağlayıp, unlayın. Harçtan kaplara eşit bir şekilde
bölüştürün ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika
pişirin.
Üzeri için labne peyniri ve kremayı karıştırın ve fırından çıkan suflenizin üzerine dökerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder