Limonlu Pay Malzemeleri
Hamuru için malzemeler
İç dolgusu için malzemeler
Hamuru için malzemeler
- 170 gr. tereyağı – soğuk
- 250 gr. un ( 2,5 su bardağı )
- 100 gr. şeker ( 1/2 su bardağı )
- 1 adet yumurta
- Tuz
İç dolgusu için malzemeler
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- ½ su bardağı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu
- 100 gr. erimiş tereyağı – soğumuş
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Tuz
Hazırlanış
Un, şeker, tuz ve tereyağını mikserin hamur yoğurma ucuyla
karıştırın. eğer mikseriniz yoksa elinizle kum gibi oluncaya kadar
ufalayın.
Yumurtayı ekleyip hamur elde edin.
2 yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile tart kabınızın büyüklüğüne göre açın ve yerleştirin.
Bir çatal ile tabanına ve kenarlarına delikler açıp, içerisine yağlı
kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derece
fırında 10 dakika pişirin.
Kuru baklagiller ve yağlı kağıdı çıkartıp 15 dakika daha pişirin.
İç dolgu için; yumurta, tuz ve şekeri çok iyi çırpın. limon suyu,
tereyağı, nişasta ve tuzu ekleyip, karışıncaya kadar bir tur daha çırpın
ve limon kabuğunu ekleyin.
Fırından çıkan tart hamurunun üzerine iç dolguyu dökün, 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğuyunca 1-2 saat buzdolabında da dinlendirin, dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder