Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
- 500 gr. taze barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanış
Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip
yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam
edin.
Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin.
Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.
Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder