Zeytinli Çörek Malzemeleri
5-6 kişilik / hazırlanış süresi 2 saat / pişirme süresi 40 dk.
Üzeri için Malzemeler
5-6 kişilik / hazırlanış süresi 2 saat / pişirme süresi 40 dk.
- 2,5 çay kaşığı kuru maya
- ½ su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 3 tutam tuz
- 100 gr. tereyağı – soğuk
- 3,5 su bardağı un
- 100 gr. dilimlenmiş siyah zeytin
- 50 gr. dilimlenmiş yeşil zeytin
- 3-4 dal taze kekik yaprağı
Üzeri için Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Hazırlanış
Derin bir kapta tereyağı ve unu kum gibi oluncaya kadar avucunuzla ufalayın.
Ortasını havuz gibi açın ve hamur için olan diğer malzemeleri havuzun
ortasına ekleyip, bir çatal yardımıyla sıvıları yavaş yavaş unlu
karışıma yedirin. Karışım hafif kıvam alınca tezgâha alıp yoğurun.
Hamurunuzu 3 parçaya bölün, ince uzun şekil verip, saç örgüsü yapın. Üzerini kapatıp 1-1,5 saat mayalandırın.
Hamurunuz mayalandığında üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpip 180 derece ısıtmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder