Tiramisu Tarifi - Nasıl Yapılır - Tarif

kekliMalzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
Tiramisu için malzemeler
  • 1 litre sut
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 250 gr maskarpone veya 250 gr labne peyniri
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine Serpmek için

  • Kakao

Hazırlanış


Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek ilave edin en son şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın orta boy borcama veya yuvarlak kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın
Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alin. Ocaktan aldığınız muhallebiye maskarponu ilave edip iyice karıştırın.
Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın
Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün isterseniz benim yaptığım gibi üzerine poşetle krema sıkabilirsiniz
Tiramisu pastanızı en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın
Afiyet Olsun.

Not: Kullandığım Kek Kalıbı ( çemberi ) 18×27 cm çapında dikdörtgen kalıp ama onun yerine 26 cm çapında yuvarlak kek kalıbıda kullanabilirsiniz.

Yorumlar