Tas Kebabı - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı eti,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 adet iri boy soğan,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • Tuz,
  • Patates kızartması.

Hazırlanış

Tencereye eti ve zeytin yağını koyup etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız soğanı ve sarımsakları ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
Sonra salçayı, kekiği ve toz kırmızı biberi ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra etlerin üzerini kapatacak şekilde porselen bir tası tencerenin içine oturtalım.
Tasın üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edelim. (etler tasın içinde kalacağı için suyun buharı ile pişecek)
Su çekildikten sonra tası tencereden çıkaralım.
Etlerin üzerine tuz serpip, etlerin üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edip 10-15 dakika daha pişirelim.
Bir porsiyonluk servis yaparken önceden kızarttığımız 3-4 adet patates dilimini garnitür olarak tabağa ilave edip Tas Kebabını servis yapalım.

Not: Kuzu, hindi ve tavuk eti kullanarak da yapabilirsiniz.

Yorumlar