Susamlı Simit - Nasıl Yapılır - Tarif

MALZEMELER



  • 1 paket sana
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu 
  • aldığı kadar un 
  • 1 paket susam

HAZIRLANIŞI

Oda ısısındaki margarini, zeytinyağını, 2 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın da sarısını (beyazını ayırın), kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı yoğurdu, 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Alabildiğine un ilave edip hamuru yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur olduğunda 10-15 dakika kadar hamuru dinlendirin. Daha sonra simit şekli verip yumurtanın beyazına bulayın ve üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

PÜF NOKTASI

Susamının bol olması her zaman iyi olur 

Yorumlar