Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- ½ su bardağı toz şeker ( 50 gr. )
- 1 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı buğday nişastası (100 gr. )
- çeyrek su bardağı su
- Gülsuyu
- Pudra şekeri
- Pekmez
Hazırlanış
Tencerenin içine süt,toz şeker ve tuzu koyun ve kaynamaya
bırakın.Kaynamaya başlayınca çırpma teli ile karıştırarak nişastayı
yedirin.En az 10 dakika orta ateşte tahta kaşıkla,dibinin tutmamasına
dikkat ederek koyuca bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Bu karışımı dökeceğiniz kabı ıslatın.
Kabın içindekimuhallebinin 4 cm. kadar yüksekliği olmalı.Sonra soğumaya bırakın.
Arzuya gore üzerine pudra şekeri ve gülsuyu dökerek ya da pekmez koyarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder