Su Muhallebisi - Nasıl Yapılır -Tarif

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • ½ su bardağı toz şeker ( 50 gr. )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı buğday nişastası (100 gr. )
  • çeyrek su bardağı su
  • Gülsuyu
  • Pudra şekeri
  • Pekmez

Hazırlanış

Tencerenin içine süt,toz şeker ve tuzu koyun ve kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayınca çırpma teli ile karıştırarak nişastayı yedirin.En az 10 dakika orta ateşte tahta kaşıkla,dibinin tutmamasına dikkat ederek koyuca bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Bu karışımı dökeceğiniz kabı ıslatın.
Kabın içindekimuhallebinin 4 cm. kadar yüksekliği olmalı.Sonra soğumaya bırakın.

Arzuya gore üzerine pudra şekeri ve gülsuyu dökerek ya da pekmez koyarak servis yapın.

Yorumlar