Sac Kavurma - Nasıl Yapılır - Tarif

Saç Kavurma Malzemeleri
  • 500 gr. kuzu buttan – küçük kuşbaşı doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates – soyulmuş
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanış

Tüm sebzeleri küçük doğrayın.
Sac ya da tavaya tereyağını ekleyip eritin.
Etleri içine atın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
Sırasıyla soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ilave edin ve kısık ateşte sebzeler ve et pişinceye kadar çevirin.

Ateşten aldıktan sonra domatesi ekleyin, son bir tur çevirip servis edin.

Yorumlar