Malzemeler:
- 2 orta boy bostan patlıcanı
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- 2 kuru soğan
- 2 dolmalık biber
- 4 orta boy domates
- 2 dolu tutam maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su( 1 subardağı kıyma için+2 su bardağı su pişirmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yağlı kağıt
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Hazırlanış
Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun, yuvarlak dilimler
kesin.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak
kağıdıyla kurulayın.Ayçiçek yağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa
atıp,çıkartın.Fırın tepsisine dizin.
Domateslerin kabuklarını soyun,çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde
doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.
Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.İnce doğranmış
kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin,rengi
değişinceye kadar kavurun.
Domates ,biber,1 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ilave edip ağır
ateşte pişirin.Suyunu çekince ayıklanıp kıyılmış maydanozları ilave
edin,bir kere karıştırın.
Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üstüne kıymalı harcı kaşıkla
yerleştirin.göz kararı su ilave edin.Yağlı kağıdı ıslatıp,sıkın ve
üzerine örtün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
İsterseniz en üste domates dilimleri ve biber parçaları da koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder