Paskalya Çöreği - Nasıl Yapılır - Tarif

Paskalya Çöreği

Malzemeler


  • 1 kg un,
  • 4 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker ( 300 gr )
  • 1 su bardağı + 5 yemek kaşığı tereyağı (300 gr)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 5 adet damla sakızı (5 gr havanda dövülüp ilave edilecek )
  • 4 yemek kaşığı instant maya  ( 40 gr )
  • Yarım su bardağı ılık su.
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Yumurtanın sarısı.

Hazırlanış

Bir kaba ılık suyu, mayayı koyalım ve mayayı eritip kabarmasını bekleyelim.
Üzerine un hariç diğer malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Başka bir kabı yağlayıp hamuru yerleştirip üzerini strec film ile saralım ve 1 saat mayalandıralım.
Dinlenen hamuru altı parçaya bölelim ve her parçaya saç örgüsü şekli verip uçlarını birleştirelim.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp badem serpelim.
Paskalya Çöreklerini önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Yorumlar