Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- sıvı yağ
- kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Hazırlanış
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave
edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık
hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı
da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek
zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde ettim.
Yorumlar
Yorum Gönder