Paçanga Böreği - Nasıl Yapılır - Tarif

MALZEMELER



  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram pastırma
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı Sana kâse
  • 2 adet sivri biber
  • 50 gram rende kaşar
  • Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI


Harcın hazırlanması:
Pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın.
Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, pastırmalara renk verin.
Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam edin.
En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alın.
Pastırmalı harcı ayrı bir tabağa koyup, soğutun. (Sıcak harç, yufkayı paralayabilir.)
2 adet yufkayı üst üste tezgâha yayıp, 4 eşit parçaya kesin.
Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kâseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı sıvı Sana ile yağlayın.
Pastırmalı harcı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarın.
Sarılmış börekleri sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185°C'de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis edin.

Yorumlar