Malzemeler
- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
Hazırlanış
Kadayıfı ince ince
kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda
bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada
tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar
kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan
alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız
kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir
kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı;
krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak
pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak
10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin
ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika
boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir
borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın
tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste
kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına
kaldırın.
Borcam seçimini yaparken
daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın
olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder