Malzemeler
- 10 çorba kaşığı mısır unu
- 4 çorba kaşığı beyaz un
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 bardak süt
- 2 adet yumurta
- 1 kalıp tulum peyniri
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 küçük kalıp tereyağı
Hazırlanış
mısır unu ve beyaz un ile bir kasenin içinde bir araya getirin.
*dereotunu ince ince kıyın ve elinizle iyice ufaladığınız tulum
peynirini diğer tüm malzeme ile bir çatal yardımıyla karıştırın. *sıvı
ve homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. *yatay ince bir
fırın tepsisini yağlayın ve hamuru içine yerleştirip 170 derecelik
fırına yerleştirin *30 dakika kadar fırında pişen ve üstü altın rengine
dönen ekmeğinizi fırından çıkartıp,ıslatıp iyice sıktığınız yağlı kağıdı
üstüne örtün ve 10 dakika daha fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder