Mısır Ekmeği - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler


  • 10 çorba kaşığı mısır unu
  • 4 çorba kaşığı beyaz un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bardak süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 kalıp tulum peyniri
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 küçük kalıp tereyağı

Hazırlanış


mısır unu ve beyaz un ile bir kasenin içinde bir araya getirin. *dereotunu ince ince kıyın ve elinizle iyice ufaladığınız tulum peynirini diğer tüm malzeme ile bir çatal yardımıyla karıştırın. *sıvı ve homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. *yatay ince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru içine yerleştirip 170 derecelik fırına yerleştirin *30 dakika kadar fırında pişen ve üstü altın rengine dönen ekmeğinizi fırından çıkartıp,ıslatıp iyice sıktığınız yağlı kağıdı üstüne örtün ve 10 dakika daha fırında pişirin.

Yorumlar