Malzemeler
- 250 gram kuzu eti
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet soğan
- 2 diş sarmısak
- 4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Üç buçuk su bardağı sıcak su
- 1’er tatlı kaşığı kekik ve nane
- 150 gram tereyağı, tuz
Hazırlanış
KUZU etini yıkayıp süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğan, sarmısak
ve sivri biberi ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp
doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine eti ilave edin. Et
suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine soğan ve sarmısağı
ilave edin. Soğanın rengi dönünce, domatesi ekleyip bir-iki dakika
pişirin. Su ve tuzu ekleyip et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra
tencereye bulgur, nane
ve kekiği ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak
bulgur yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ilave ederek) pişirip
ocaktan alın. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.
Harmanlayıp tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp
10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder