Mercimek Köftesi Malzemeleri
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4,5 su bardağı su
- 1 su bardağı ince bulgur
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 dal taze soğan
- ½ bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanış
Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler haşlanıp, iyice yumuşadıktan
sonra tencerenin içerisine ince bulguru ekleyin. Tencerede biraz su
kalmış olmasına dikkat edin.
İnce bulguru mercimeğin içerisine iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte
soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğan yumuşadığında salçaları
ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurup kenara alın ve
içerisine kuru baharatları ekleyip karıştırın.
Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve tavadaki harcı üzerine
dökün. Bu şekilde harç kıvama gelinceye kadar yoğurun. İnce doğradığınız
maydanoz ve taze soğanı da ilave edin ve hepsi birleşecek şekilde
tekrar yoğurup, elinizle şekil verip servis tabağına alın.
Dilerseniz marul yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder