Malzemeler:
- 2 adet Domates
- 2 adet sivri biber
- 4 adet yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanış
Domateslerin kabukları soyun, küp küp doğrayın. Sivri biberin
tohumlarını çıkarın, halka halka doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
Yumurtaları süt ile çırpın.
Tavaya tereyağı koyup eritin. Üzerine soğanı ilave edin ve düşük
ısıda kavurun. Ardından biberleri ilave edin ve yine hafif kavurun.
Üzerine domates, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Tavanın
kapağını kapatın. Kısık ateşte domatesler diriliğini kaybedinceye kadar
pişirin. Üzerine çırpılmış yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta
piştikten sonra sıcak olarak servis edin.Arzuya göre maydanozda ilave
edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder