Mantar Çorbası Malzemeleri
Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın.- 500 gr. kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı soğuk su
- 2-3 dal dereotu
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanış
Bir tencerede tereyağını eritin. Mantarları ilave edin ve kavurun.
Ezilmiş sarımsağı ekleyip bir tur çevirin, un ilave edip kavurmaya devam edin.
Suyunu ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.
Ateşten almadan krema, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatıp üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder