MALZEMELER
- 250 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 su bardağı un
- 1 adet iri yumurta
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı Sana
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık kırmızı biber
- Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce harcı
hazırlayın. Bunun için bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve
karabiberi koyup karıştırın. Harcın sert olmaması için 2 kaşık su katın.
Hamuru
hazırlamak için unu eleyip ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki
boşluğa yumurtayı kırıp, yarım çay kaşığı tuz ve iki kaşık sıvı yağı
koyun. Alabildiği kadar su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Hamuru
tekrar yoğurup 15 dakika daha dinlendirin. İki eşit parçaya ayırın. İlk
parçayı elinizle bastırarak yayvan ve yuvarlak hale getirin. Oklava ile
ince bir hamur açın. Hamuru kesiciyle ufak karelere kesin. Üzerine
harçtan minik parçalar koyarak üçgen veya mantı şeklinde kapatın. Diğer
hamuru açıp aynı şekilde hazırlayın.
Bir tencereye 8-10 bardak su koyup bir çorba kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan suya mantıları koyup 10-12 dakika haşlayın.
Yoğurdu bir kâsede ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ile iyice karıştırın.
Küçük bir tavada sana yağını kızdırın. Kırmızı biberi ekleyip iyice karıştırın.
Mantıları
delikli kepçe ile çukur bir tabağa çıkarın. Üzerine yoğurt gezdirin.
Yoğurdun üzerine biberli yağ gezdirerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder