Malzemeler
- 1 bardak un
- ½ bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- isteğe göre tereyağı
Hazırlanış
1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tuzu mutfak robotunun haznesine koyun ve
kapağını kapatın. Robotun üzerindeki boşluktan ½ bardak suyu azar azar
una dökerek, robotu çalıştırın ve hamurun toparlanmasını sağlayın. Bu
şekilde tüm suyu azar azar döktükten sonra yaklaşık 3 dakika boyunca
mutfak robotunu orta seviyede çalıştırmaya devam edin. Böylece yoğurma
işleminin ön safhası mutfak robotunun katkısı sayesinde gerçekleşmiş
oluyor. Hamuru daha sonra unlanmış tezgaha alın ve birazda elinizle
yoğurarak toparlayın. Küçük ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, merdane
ile ince bir yuvarlak şeklinde açın. Açarken merdane ve bezeleri bol bol
unlayın. Pişirmeden önce üzerindeki fazla unu silkeleyip, ocağın
üzerinde önceden ısıtılmış, bakır sacda önlü arkalı pişirin. Eğer bakır
sacınız yoksa, tavada da pişirebilirsiniz. Kızarmaya yakın üzerine biraz
tereyağı gezdirirseniz daha da enfes lavaşlarınız olur.
Yorumlar
Yorum Gönder