MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 100 g Sana
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 250 g kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 kaşık Sana
- 2 orta boy patates
- ½ demet maydanoz
- Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri
bir kaba koyup haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada 2 kaşık
Sana yağını eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma
bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın.
Ateşten alın.
100 g Sana eritin. Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın.
Yufkayı
yayın. Üzerine 4-5 kaşık yağlı sudan serpin. Elinizle yayın. Yufkanın
kenarlarını çevirerek kare haline getirin. Üzerine yine yağlı sudan
serpip yayın. Karşı köşeleri orta kısma çevirin. Kare biçimindeki
yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırın. Elde
edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin.
Ortasına
kıymalı içten koyup her parçayı bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye
ters çevirerek yerleştirin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.
Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder