Kumpir - Nasıl Yapılır - Tarif

Kumpir Malzemeleri
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • Kornişon turşu
  • Konserve mısır
  • Amerikan salatası
  • Dilim siyah zeytin
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Tuz

Hazırlanış

Patatesleri yağlı kâğıda sarın, ardından alüminyum folyoya sarın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Patateslerin sıcaklığı geçmeden kabuğunu soyun ve kaşar peyniri, tereyağı ve tuzla karıştırın.
Sunum tabağına (oval güveç) koyun ve yanlara doğru itin, ortasını havuz gibi açın.
Ortasını sırasıyla; kornişon turşu, Amerikan salatası, zeytin, mısırla doldurun.

En üste mayonez ve ketçap sıkarak servis edin.

Yorumlar