Malzemeler
- 5 adet yufka,
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
- 250 gram ezilmiş beyaz peynir,
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 demet kıyılmış maydanoz.
Hazırlanış
Böreğimizin içini hazırlamak için; Bir kabın içerisinde, beyaz
peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları
karıştırıp harmanlıyoruz.
Bir adet yufkayı önceden yağladığımız çukur bir fırın tepsisine yerleştirip, kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz.
Ayrı bir yerde yumurtayı, sütü ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
Kalan yufkaları büyük parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma ilave ediyoruz.
Bu karışımın yarısını, tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine döküyoruz.
Ortasına harmanladığımız iç harcını yayarak döküyoruz.
Üzerine, kalan yufkalı sütlü karışımı boşaltıyoruz.
Tepsinin kenarlarından sarkan yufka parçalarını böreğin üzerine kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su böreğinin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Börek piştikten sonra biraz havalandırıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder