Kadın Budu Köfte - Nasıl Yapılır - Tarif

MALZEMELER


  • 50 g (yaklaşık 1/5 su bardağı) pirinç
  • 30 g (2 çorba kaşığı) Sana
  • 150 g (1 orta boy) soğan
  • 250 g dana kıyması
  • 250 g koyun kıyması
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
  • 60 g (½ su bardağı) un
  • 3 yumurta

HAZIRLANIŞI

    Ön hazırlık olarak kuru soğanı ince ince doğrayın; maydanozu kıyın, unu eleyin, yumurtayı çırpın. Pirinci küçük bir tencereye koyun.
    Üzerini biraz aşacak kadar soğuk su ilave edin.
    Tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın.
    Ateşi kısın. Pirinci ağır ateşte 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Pirinç suyunu çekip haşlanır.Bir kabın içinde dana ve koyun kıymasını karıştırın.
    Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı Sana'yı eritip, kuru soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Karıştırdığınız kıymanın yarısını kuru soğana ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
    Bir karıştırma kabında haşlanmış pirinci, kuru soğanla birlikte kavrulmuş ve çiğ kalan kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi karıştırıp iyice yoğurun.
    Köfte harcını buzdolabına kaldırıp, 30 dakika kadar dinlendirin.Bu sürenin sonunda harçtan iri parçalar alıp yuvarlayın; sonra elinizin içinde hafifçe bastırarak yası hale gitirin.
    Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
    Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
    Köfteleri una ve yumurtaya bulayıp, kızgın yağda köftenin her iki tarafını da kızartınız altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Köfteleri fazla yağlarını süzdürerek tavadan alıp, kâğıt havlu üzerine çıkartın.
    Yağları iyice süzüldükten sonra bir servis tabağına aktarıp, yanında dilediğiniz garnitür ile ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar