İslim Kebabı Malzemeleri
Köfte İçin Malzemeler
Sos İçin Malzemeler
Kızartmak İçin Malzemeler
- 1 kg.patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 3 adet domates
Köfte İçin Malzemeler
- 1/2 kg. kıyma
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz- karabiber
Sos İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz-pulbiber
- 1/2 bardak et suyu
Kızartmak İçin Malzemeler
- Zeytinyağı
Hazırlanış
Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş
domatesleri, tuz, pulbiber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya
bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu
suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın.
Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.
Köfte harcı için, kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve
kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.
Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif
yağladığınız cam bir kaba koyup 200 derecede yaklaşık 1/2 saat pişirin.
Köfteler piştikten sonar, iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgaha
koyup, ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine
kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla
sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra, cam fırın
kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Arzu ederseniz üstüne 1′er dilim kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder