Malzemeler
- 10 su bardağı ince köftelik simit
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tane somun
- 1 litre sıcak su
- 2 kg kıyma
- 1 kg kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Hazırlanış
Öncelikle sıcak suyla simidimizi ıslatıyoruz irmiği de ekleyip on dakika
dinlendiriyoruz. Somunu da ıslatıp hamura ekliyoruz Dinlenen hamura iki
yumurta kırıp tuzu karabiberi ve salçayı koyup yoğuruyoruz birbirini
tutmaya başlayınca unu ekliyoruz hamur kıvamına gelinceye kadar
yoğuruyoruz. Diğer taraftan kıymayı zeyinyağında kavuruyoruz üzerine çok
ufak doğranmış soğanları ekliyoruz salçayı ve baharatları da koyup
ocaktan alıyoruz. Şimdi içli köftemizi doldurma zamanı ben kıyma
makinamın köfte yapma aparatını kullanarak köftelerimi hazırladım eğer
sizin makinanız yoksa ceviz büyüklüğünde hamuru alıp bir güzel oyun ve
içini doldurun. Zeytinyağında kızartın afiyet olsun. Not: Bu verdiğim
tariften yaklaşık 90 tane köfte çıkıyor buzluğa koyup istediğiniz zaman
çıkarıp pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder