Hünkar Beğendi - Nasıl Yapılır - Tarif

MALZEMELER



  • 4 çorba kaşığı sana
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg et
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI


Patlıcanları alüminyum folyo ya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
Un vesanayı kavurun.
Sütü azar azar yedirin.
Tuzu ekleyin.
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sana ile pişirin.
Unu ekleyin.
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin

Yorumlar