Malzemeler:
Sos için:
- 300 gr. dana döş orta yağlı kıyma
- 100 gr. ızgaralık ıslak sucuk
- 50 gr. taze kaşar peyniri
- Tuz-karabiber
- Hamburger ekmeği
- Dilim domates
- Marul yaprağı
Sos için:
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 çay kaşığı esmer şeker
- 5 çay kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- Tuz
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış salatalık turşusu
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış gümüş soğan
Hazırlanış
Taze kaşar peynirini zar büyüklüğünde küçük küçük doğrayın.
Sos için, bir kapta zeytinyağı hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. En son zeytinyağını azar azar döküp, sosu bağlayın.
Bir kapta kıymaya sucuğu parçalayarak ekleyin ve iyice karışana kadar
yoğurun. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Kaşar peynirini ilave
edin. Hamburger ekmeğinizden biraz büyük olacak şekilde yassı köfte
şekli verin.
Tavayı ısıtın ve yağ koymadan köftenin her iki tarafını da 4’er
dakika pişirin. Ateşi kapatın ve köfteyi 2 dakika kendi buharıyla ağzı
kapalı olarak dinlendirin.
Ekmeği de, ikiye ayırıp aynı tavada ısıtın. Ekmeğin alt tabanına
biraz sos dökün. Marul yaprağını koyun. Üstüne köfteyi ve domates
dilimini koyup kalan sosu dökün. Diğer ekmek yarımıyla kapatın.
Yorumlar
Yorum Gönder