Malzemeler
- 6 tane yufka
- 1 kilo az yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2,5 kilo patates
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kimyon
- 3 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı su ikisini karıştırın
Hazırlanış
Önce soğanları soyup rondodan geçirin ama çok ezilip sulanmasın. Sonra
soğanı, tuzunu ve baharatını kıymaya katın ve kenara bırakın. Sonra
patatesleri soyup yıkayın, kıymanın içine hepsini rendeleyin ve bütün
malzemeleri birbiriyle iyicene harmanlayın. Bu işlem bittikten sonra
yufkaları ortadan eşit şekilde dörde bölün ve teker teker iç harcını
koyup şekilde olduğu gibi gül böreği şeklini verip yağlı kağıt serili
tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişene kadar ara
sıra kontrol edin. Yani sararınca yada bir tık fazlası pişmiş demektir.
Afiyetle.
Yorumlar
Yorum Gönder