Fıstıklı Revani - Nasıl Yapılır - Tarif

Fıstıklı Revani Malzemeleri
  • 100 gr. un – 6 yemek kaşığı
  • 60 gr. şeker – 4 tepeleme yemek kaşığı
  • 60 gr. irmik – 4 yemek kaşığı
  • 8 adet yumurta
  • 50 gr. toz Antep fıstığı – 4 yemek kaşığı
  • 9-10 adet bütün Antep fıstığı

Şerbeti için Malzemeleri
  • 500 gr. toz şeker – 3 su bardağı
  • 500 ml. su
  • ¼ ad limon suyu

Hazırlanış


Şerbet için;
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.


Revani için;
Şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.

Un, toz Antep fıstığı ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün Antep fıstıklarını düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Yorumlar