Fıstıklı Revani Malzemeleri
Şerbeti için Malzemeleri
- 100 gr. un – 6 yemek kaşığı
- 60 gr. şeker – 4 tepeleme yemek kaşığı
- 60 gr. irmik – 4 yemek kaşığı
- 8 adet yumurta
- 50 gr. toz Antep fıstığı – 4 yemek kaşığı
- 9-10 adet bütün Antep fıstığı
Şerbeti için Malzemeleri
- 500 gr. toz şeker – 3 su bardağı
- 500 ml. su
- ¼ ad limon suyu
Hazırlanış
Şerbet için;
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Revani için;
Şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.
Un, toz Antep fıstığı ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün Antep
fıstıklarını düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece
önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder