MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 çay bardağı un
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
Fincanları yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı file badem
Hazırlanış
Küçük,
minik, sevimli tatlı fincan kekleri hazırlamak için; yumurtaları
karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları, beyaza
çalan bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
Süt ve ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Elenmiş
un, kabartma tozu ve dibe çökmemesi için kakaoyla harmanladığınız damla
çikolataları kek harcına ekledikten sonra kısa bir süre daha
karıştırın.
Pişirme
kabı olarak kullanacağınız fincanları ayçiçek yağıyla yağlayın. İnce
tabanlı bir tencere içine fincanları yerleştirin. Tencerenin içine
fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin.
Fincanları,
üzerinde bir parmak kadar kabarma payı kalacak şekilde hazırladığınız
kek harcıyla doldurun. Üzerlerine file badem serpiştirin.
Pişme
esnasında yukarı çıkacak su buharının keklerin üzerine gelmemesi için
yağlı kağıt ya da temiz bir mutfak bezi örttükten sonra tencerenin
kapağını kapatın.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirdiğiniz kekleri, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
Kapağını
açmadan 10 dakika kadar dinlendirdiğiniz kekleri fincanda ya da ters
çevirerek servis tabaklarına aldıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder