Çiğ Börek - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler

Hamuru İçin: 
  • 300 gr un (2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı dolu dolu un),
  • 1 adet yumurta,
  • Tuz,
  • Ilık su.
İçi İçin:
  • 300 gr kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı biber.
Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Hazırlanış

Bir kaba unu, yumurtayı ve tuzu koyup karıştırmaya başlayalım.
Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur  yoğuralım ve 30 dakika dinlendirelim.
İçi için; soğanı rendeleyelim.
Bir kaba soğanı, kıymayı, zeytin yağını, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım.
Dinlenen hamurdan bezeler hazırlayalım ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız hamurların yarısına kıymalı harçtan sürüp kapatalım.

Kızgın sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Yorumlar