Cheesecake ( Mandalina Soslu )
Tabanı için Malzemeler
Tabanı için Malzemeler
- 200 gr. tereyağı
- 2 paket burçak bisküvi
- 750 gr. krem peynir
- 225 gr. toz şeker – 1,5 su bardağı
- 75 gr. krema – 4-5 yemek kaşığı
- 1 paket vanilya
- 8 adet yumurta
- 120 gr. un – 1 su bardağı
- ½ kg mandalina
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanış
Tereyağı ve bisküviyi rondodan geçirin veya tereyağını eritin,
bisküvileri elinizle ufalayın ve bisküvi ve tereyağını birleştirip bir
araya getirin.
Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına sıkıca yayın ve kenarda bekletin.
Yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar mikser yardımı ile
çırpın. Krem peyniri ve kremayı ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar
çırpma işlemine devam edin.
Ardından un ve vanilyayı ekleyip bir spatula yardımı ile unu karışıma yavaşça yedirin.
Kek kalıbınızdaki bisküvili tabanın üzerine bu harcı dökün ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Sürenin sonunda keki çıkartıp dışarıda soğumaya bırakın. “Not: Pişirme süresi bitince, ilk soğutmayı fırının içinde kapağı hafif açık olarak yapın. Sonra oda sıcaklığına alın.”
Sos için; mandalinaları sıkın, bir sos tenceresinde mandalina suyu ve şekeri birleştirin ve ateşin üzerine alın.
15-20 dakika kısık ateşte mandalina suyunun yoğunlaşmasını sağlayın.
Mısır nişastasını ayrı bir bardakta biraz suyla açın ve karışıma ekleyip hızlıca karıştırın.
Ateşin üzerinde kıvam alıncaya kadar pişirin ve kenara alıp soğutun.
Cheesecake ve sos tamamen soğuduğunda sosu kekin üzerine dökerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder