Malzemeler
Hamuru için:- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- un (yaklaşık 8 su bardağı)
- 1 adet yumurta
- susam, çörek otu (isteğe bağlı)
Hazırlanış
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin.
Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur
kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak
şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin.
Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine
yumurta sarısı sürün. Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az
miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörekotu
ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. 185 derecede ısıttığınız
fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
Not: Malzemeleri bu oranları sabit tutarak yarısını ya da iki katını gibi kendiniz çoğaltıp azaltabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder