Arnavut Böreği - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler

Hamuru İçin:

  •     1 kg un (7 su bardağı un),
  •     1 tatlı kaşığı dolusu tuz,
  •     Aldığı kadar su.

İçi İçin:

  •     1 kg ıspanak,
  •     2 adet soğan,
  •     Tuz.
  •     Yarım paket margarin veya tereyağı,
  •     1 su bardağı sıvı yağı

Hazırlanış

İçi için; ıspanakları ve soğanları ince ince doğrayalım.
Bir kaba ıspanakları soğanı ve tuzu koyup elimizle ovalım.
Sonra süzgece koyup suyunu süzdürelim.
Daha sonra böreğin içine koyarken suyunu sıkıp ilave edelim.
Hamuru için; bir kaba unu ve tuzu koyup iyice harmanlayalım.
Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Dinlenen hamuru 29 bezeye ayıralım ve üzerini bezle örtüp 30-45 dakika dinlendirelim.
Bezeleri teker teker küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Açtığımız pasta tabağı büyüklüğündeki hamurları tepsimizin ebatlarına göre büyütelim.
15 adet bezeyi teker teker tereyağı ile yağlayalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
Üzerine ıspanaklı harcı döküp yayalım.
Kalan 14 adet bezeyi de teker teker tereyağı ile yağlayarak tepsiye yerleştirelim.
Tepsiye yerleştirdikten sonra hamurların kenarlarına açılmaması için bastıralım.
Son olarak üzerini tereyağı ile yağlayalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar