Açma - Nasıl Yapılır - Tarif

Açma

Malzemeler


  •     4 su bardağı un,
  •     2 adet yumurta akı (sarıları üzerine),
  •     1 su bardağı ılık süt,
  •     1 su bardağı sıvı yağı,
  •     3 çorba kaşığı toz şeker,
  •     1 çorba kaşığı tuz,
  •     1 paket toz maya,
  •     Ilık su.

Üzeri İçin:

  •     Yumurtanın sarısı,
  •     Küncü veya susam,
  •     1 çay kaşığı pekmez,
  •     1 çorba kaşığı sıvı yağı.

Arası İçin:

  •     Yumuşamış margarin.

Hazırlanış

Bir kaba ılık sütü, mayayı , toz şekeri koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
Maya kabarınca içine sıvı yağı, yumurta aklarını, tuzu, unu ilave edelim ve karıştıralım.
Azar azar ılık suyu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini örtelim ve 30 dakika mayalandıralım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp, yassılayalım.
Yassıladığımız hamurların üzerine margarin sürelim ve tezgahın üzerinde elimizle uzun rulolar yapalım.
Hazırladığımız iki rulonun ucunu birleştirip, kıvıralım ve sonra uçlarını yapıştıralım.
Sonra tepside tekrar 20 dakika dinlendirelim.
Üzeri için; bir kaseye yumurta sarılarını, pekmezi, sıvı yağı koyalım ve karıştıralım.
Açmaların üzerine yumurtalı karışımı sürüp, susam veya küncü serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, ılıyınca servis yapalım.

Yorumlar