Vegan Waffle - Nasıl Yapılır - Tarifi

Vegan waffle
Gluten içermeyen, lifli ve besleyici yapısı ile sağlıklı olmasının yanı sıra tokluk hissi yaratan alternatif ama oldukça lezzetli bir vegan waffle tarifi var sırada.
Akçaağaç şurubunu servisinde de kullanmak serbest.




Malzemeler

  • 1,5 su bardağı
    karabuğday unu
  • 1/2 su bardağı
    ince çekilmiş yulaf
  • 1 yemek kaşığı
    keten tohumu
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    badem sütü
  • 1 yemek kaşığı
    limon suyu
  • 1/4 su bardağı
    kanola yağı
  • 2 yemek kaşığı
    akçaağaç şurubu

    Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı
    pudra şekeri

Pişirme Önerisi

Pişirdiğiniz waffleların arasına yağlı kağıt koyduktan sonra kilitli bir poşette derin dondurucuda uzun süre saklayabilir, tost makinesinde ısıtıp kahvaltılarda tüketebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kullanacağınız waffle makinesi ya da alternatif olarak kullanabileceğiniz tost makinesini önceden ısıtın.
  2. Badem sütü, limon suyu, kanola yağı ve akçaağaç şurubunu küçük bir kaba alın ve çırpın.
  3. Sıvı malzemeler birbiri ile kaynaştı, sıra kuru malzemelerde. Karabuğday unu, ince çekilmiş yulaf, keten tohumu, kabartma tozu ve toz şekeri ayrı bir kaba aktarın.
  4. Çırptığınız sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
  5. Isınan waffle makinesinin kapağını kaldırın. Yapışmaması için sprey bir yağ ile tabanını yağladığınız waffle makinesinin gözlerine hazırladığınız hamurdan bir kepçe kadar alın.
  6. Kapağını kapattıktan sonra kısa sürede, hafif bir renk alana kadar pişirdiğiniz waffleları, üzerlerine pudra şekeri eleyip, arzuya göre kuru yemişler ile süsledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar