Bafra Pidesi - Nasıl Yapılır - Tarif

Kıymalı
Bafra Pidesi

Malzemeler


hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya (42g)
  • su
  • tuz
iç harcı;

  • 500gr kıyma
  • 2 kuru soğan
  • karabiber, tuz
  • 100gr tereyağı

Hazırlanış;


Hamuru için unu karıştırma kabına alalım ve ortasına mayayı tuzu koyalım üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek mayayı da elimizle eriterek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Limon büyüklüğünde bezelere bölelim ve mayalanması için bekletelim.
Kıymalı harcı için, tavamıza kıymayı ve tereyağının yarısını koyup iyice kavuralım. Sonra küçük doğramış soğanları da ilave edip biraz daha pişirelim. En son baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Şimdi ilk bezelediğimiz hamurdan başlayarak bezeyi fırın tepsisi uzunluğunda ve dört parmak eninde açalım. Ortasına uzunlamasına kıymalı harçtan katıp karşılıklı iki tarafını da birleştirelim. Pideleri yanyana fırın tepsisine dizip (pidelerin altları hafif unlu olacak) 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine kalan tereyağından sürelim. Biraz yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar