Akçaabat Köfte - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzeme Listesi:

  • 1- Bir kilogram Akçaabat Köftesi Kıyması.
  • Kıymamız için ideal Oranlar: (Yedi yüz gram dana ön but eti kıyması, iki yüz gram döş kıyması, Yüz gram işkembe yada böbrek yağı, altı diş sarımsak, dört dilim Trabzon ekmeği içi)
  • 2- Bir adet domates,
  • 3- Dört dilim Trabzon Ekmeği,
  • 4- Bir miktar böbrek yağı,
  • 5- Dört adet sivri biber,
  • 6- Ve tuz.


Nasıl Yapılır:

Akçaabat Köftesi kıymasını bir tepsiye koyun, hafifce tuz ilave edin. Bir miktar kıymayı avucunuza alın ve yaklaşık 4-5 santimetre çapında silindir yapın.
    Hazırladığınız bu Silindirleri tepsi içine ve birbirine dokunmayacak şekilde dizin. Daha sonra bu silindir şeklindeki köfte kıymasını el ile kopartarak bir miktar alın, yassı şekiller vererek köfteyi hazırlayın. (Yassı Köfte şeklinde olmalı)
      Şimdi herşey hazır sıra geldi akçaabat köftesinin pişirmesine:
        Tost makinanızı ızgara ayarında ısıtın. Böbrek yağını tavaya sürerek eritin. (bir kaç defa daha kullanacağız o nedenle artan yağı bir çay tabağına koyun)
          Yağ genleşmesini tamamlayınca köfteleri tost makinesine atın ve köfte yapar gibi çevirerek pişirin.
            Köfteler tamamlanmak üzere iken, domatesi dörde bölün ve biberleri de tüm olarak ızgaraya atın ve közleyin.
              Közleme bittikten sonra ızgarayı silmeden ekmek dilimlerinizi ızgaraya atın. Akçaabat köftesi hazırlandı, Afiyet Olsun.

              Yorumlar