Bayatlamayan Poğaça - Nasıl yapılır - Tarifi

Bayatlamayan Poğaça
Isıttığınızda eski formuna kavuşacak ve uzun süre bayatlamayan dokusuyla kendine hayran bırakacak enfes bir poğaça tarifi düşünün. Ne de güzel değil mi?
Güzelliğine sual olunmayacak bu leziz tarifi, tarif defterinize eklemeyi unutmayın. Çünkü kısa zamanda favoriniz olacak ve bayatlamasına fırsat kalmadan hızla tüketeceksiniz, bizden söylemesi.
Dilerseniz bu poğaçayı peynirli, zeytinli veya dilediğiniz iç harçla da harmanlayabilirsiniz.
Şimdiden afiyetler olsun!

KAÇ KİŞİLİK

1 tepsi

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Malzemeler

  • 3 su bardağı
    un
  • 125 gram
    margarin
    (oda sıcaklığında)
  • 1 adet
    yumurta
  • 1 paket
    yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı
    tuz
  • 1,5 çay kaşığı
    şeker
  • 1 yemek kaşığı
    yoğurt
  • 1,5 su bardağı
    ılık su
    (kıvama göre miktar artırılabilir)
  • 2 adet
    yumurta sarısı
    (üzerine sürmek için)
     

    Püf Noktası

    Mayalanan hamuru daha hızlı mayalandırmak için ılık su kullanabilirsiniz. Maya ile tuzu direkt temas ettirmek mayanın yapısını bozacaktır.

    Pişirme Önerisi

    Çok yanık bir görüntü olmasını istemiyorsanız yumurta sarısını hafif sulandırarak hamurun üzerine sürebilirsiniz.

    Nasıl Yapılır?

    1. Yaş maya ve ölçülü şekerin bir miktarını, ölçülü suyun içinde çözdürün. Mayanın aktive olması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
    2. Unu geniş bir kaba eleyin. Tuz hariç tüm malzemeyi kabın içine ilave edin.
    3. Mayalı karışımı unlu karışıma ekleyin ve nazikçe yoğurun.
    4. En son tuzu da ekleyin ve hamuru homojen bir kıvam alıncaya kadar katlayarak yoğurun.
    5. Hamur pürüzsüz bir doku kazanıncaya kadar yoğurun.
    6. Bu aşamada eğer su ilave etmeniz gerekirse ihtiyatlı olarak ekleyin ve hamurunuzun kıvamının kulak memesi kıvamına gelmesine yardımcı olun.
    7. Hamurunuzu yuvarayın ve unlu tezgaha mayalanması için bırakın. Üzerine nemli temiz bir bez örtebilirsiniz.
    8. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    9. Tezgahınızı hafif unlayın ve mayalanan hamuru rulo yapın.
    10. Hamuru merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde inceltin. Bu işlemi yaparken hamuru unlayarak merdanenin hamura yapışmasını engelleyin.
    11. Dikdörtgen açtığınız hamuru uzun üçgenler oluşturacak şekilde kesin.
    12. Hamurları taban kısmından ucuna kadar yuvarlayarak sarın.
    13. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin ve 10-15 dakika üzerine streç film örterek mayalandırın.
    14. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
     

Yorumlar