Patates Sufle - Nasıl Yapılır - Tarif

Patates Sufle Malzemeleri

4 kişilik / hazırlanış süresi 20 dk / pişirme süresi 25 dk

  • 500 gr. patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 3 adet yumurta
  • ½ demet taze nane
  • 200 gr. kaşar peyniri ( rende )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri

Hazırlanış

Patateslerin kabuğunu soyun ve küçük doğrayın.
Patatesleri bir tencereye alın ve bol suda haşlayıp, süzün.
Patatesler iyice yumuşayınca ocaktan alın ve içerisine tereyağı, ince kıyılmış taze nane, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip lezzetlendirin.
Ayrı bir kapta yumurtalar ve sütü iyice çırpın.
Patatesli karışıma sütlü karışımı yavaşça yedirin.
Sufle kaplarını yağlayıp, unlayın. Harçtan kaplara eşit bir şekilde bölüştürün ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Üzeri için labne peyniri ve kremayı karıştırın ve fırından çıkan suflenizin üzerine dökerek servis edin. 

Yorumlar