Kısır - Nasıl Yapılır - Tarif

Kısır Malzemeleri

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su + üzerini geçecek kadar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam sumak
  • 10 dal taze soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 10 yaprak taze nane
  • 2 adet domates – çekirdekleri çıkartılmış

Hazırlanış

Su ve salçaları karıştırın.
İnce bulguru, salçalı sıcak suyla ıslatın ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Demlenmesi için kenara alın.
Demlenen bulgura zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve kuru baharatları ekleyin, tahta bir kaşıkla tüm malzemeleri yedirerek, iyice karıştırın.

Kıyılmış yeşillikleri, sarımsak ve domatesi ekleyin karıştırın. 

Yorumlar