Zeytinli Çörek - Nasıl Yapılır - Tarif

Zeytinli Çörek Malzemeleri

5-6 kişilik / hazırlanış süresi 2 saat / pişirme süresi 40 dk.

  • 2,5 çay kaşığı kuru maya
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 tutam tuz
  • 100 gr. tereyağı – soğuk
  • 3,5 su bardağı un
  • 100 gr. dilimlenmiş siyah zeytin
  • 50 gr. dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 3-4 dal taze kekik yaprağı

Üzeri için Malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Hazırlanış

Derin bir kapta tereyağı ve unu kum gibi oluncaya kadar avucunuzla ufalayın.
Ortasını havuz gibi açın ve hamur için olan diğer malzemeleri havuzun ortasına ekleyip, bir çatal yardımıyla sıvıları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin. Karışım hafif kıvam alınca tezgâha alıp yoğurun.
Hamurunuzu 3 parçaya bölün, ince uzun şekil verip, saç örgüsü yapın. Üzerini kapatıp 1-1,5 saat mayalandırın.

Hamurunuz mayalandığında üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpip 180 derece ısıtmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Yorumlar