Mozaik Pasta - Nasıl Yapılır - Tarif

Malzemeler


  • 250 gr tereyag
  • 2 paket pötibör biskuvi
  • 8-10 kaşık toz kakao
  • 8 kasik pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 5-6 adet bergamut receli kabuğu
  • 2 avuç içi portakal sekerlemesi
  • 3 avuc iç antep fıstık

Hazırlanış


Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın
Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın
Bisküvileri unufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın
Diger tüm malzemelerle birlikte tereyağına atın ve iyice karıştırın
Derin dondurucuya atacağınız kaba hışır kağıt serin
Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın
hışır kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin
Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin
Canınız her çektiginde cıkartıp çözülmeden 2 porsiyon kesip kalanını derin dondurucuya atarak aksamlari tatli kriziniz geldiğinde alarm zillerini söndürün

Yorumlar